Frukostar med "mjölk"

Här äter jag raw mandel- och pumpakärnemjölk med blåbärstorkade kex från torkugnen. Tidigare recept. Torkade kokoschips.
MJÖLK
Faktiskt har jag börjat göra rätt mycket frö- och nötmjölkar på sistone till frukosten. Man står sig bra på det. Se bilder nedan. Jag blötlägger frön, nötter och torkad frukt över natten sedan mixar jag min mjölk. Jag kan göra det vanligtvis av 2 av följande ingredienser: solrosfrön, mandlar, pumpafrökärnor, sesamfrön eller skalade hampafrön mm. Sedan mixar jag och silar på morgonen. Går fort. Ungefär enligt nedan:
- 1 dl blötlagda mandlar
- 1 dl blötlagda pumpafrön eller solrosfrön
- 5 blötlagda aprikoser (bruna ej svavlade) från Hälsokost i sitt blötläggningsvatten ca 2 dl
- 2-3 dl vatten
- Lite lite havssalt
- Eventuellt kanel (eller vanilj, ingefära, nejlika eller dylikt)
Häll bort vattnet från nötterna och fröna och skölj. Mixa ovanstående även torkade fruktens blötläggningsvatten. Sila i sil.
Sedan kan man äta med blötlagda och sköljda hela bovetekärnor, blötlagda psylliumfrön, blötlagda chiafrön, bär eller frukt. Kanske torkad granola från torkugnen.

Här förbereder jag blötläggning på kvällen före innan då jag går och lägger mig. Här är det mandlar/pumpafrön till frukostmjölk. Aprikoser till frukostmjölk. Chiafrön till"müsli". Bovete till "müsli". Samt hela vetekorn till rejuvelac. Sedan kan man ta fram frysta bär på kvällen innan och ställa på diskbänken i ett djupt fat.

Ser här ut som mjölk, kanel, bovete, chiafrön...





Granatäppelkärnor är ju mumsigt och känns fräscht.

Här har jag mixat med bär i mjölken men man kan ju även äta hela bär med mjölken.



Mmmm så gott med hallon, blåbär och raw mjölk.


Raw mjölken gjord av kanel, aprikos, mandel, pumpafrön, havssalt.
Blåbär, hallon, chia, bovete.
Kommentarer
Trackback