Rejuvelac = Föryngringsdryck

Konstiga grejer igen då. Jag har provat mig på att göra rejuvelac. Ann Wigmore förutspråkade för det och kallade det föryngringsdryck. Ser det aptitligt ut? Jag tror jag kommer låta det stå att jäsa längre nästa gång och bli ännu lite syrligare. Först har jag blötlagt vete över en natt. Sedan groddat kanske två dygn. Sedan haft på lite honung och vatten och stått i 3 dygn. Man kan även starta jäsningen genom att lägga i något russin istället för honung. Kenth sa man kan låta det stå 5 dagar. Då tar det en vecka att göra i ordning rejuvelac med blötlggning, groddning och stå i vattnet. Nu har jag sköljt säden och fyllt på med vatten ännu en gång och tänker låta det stå lite längre denna gång... Man kan ha i lite pressad rödbeta så ser det ut som champange.

Rejuvelac

Här silar jag bort säden.

Rejuvelac i glaset till vänster. I lilla glaset i mitten rejuvelac. I lilla glaset till höger vanligt kranvatten. Verkar som att rejuvelacen är mycket surare då jag gör pH-test på rejuvelacen och vattnet. pH-stickan blir gul och sur på rejuvelacen. Men jag vill ha det ännu syrligare nästa gång.
Kommentarer
Trackback