Raw food burgare med dressing


RAW FOOD BURGARE
Här skall det bli raw food burgare! I morgon! Tar inte så superlång tid att göra smeten men sedan måste de torka ett dygn i torkugnen 40 grader. Förut gjorde jag ett eget recept och blandade recept av Mimi Kirk och Brandi Rollins. Det blev jättegott! Men här är det burgare från Brandi Rollins bok.
- 3 stjälkar selleri, småhackad (jag tog 4)
- 1,5 kopp småhackad paprika, vad kan det vara ca 3,5 dl (jag tog 2 gula parikor och 1 röd paprika)
- 1 stor portobello svamp, hackad (jag tog 6 champinjoner istället)
- 1 tsk havssalt
- 1/2 tsk malen kummin (jag tog hel kummin)
- 1/2 tsk koriander, malen
- 1 handfull persilja (jag tog dock torkad persilja)
- 1/2 kopp gula linfrön, ca 1 dl ++
- 1 kopp solrosfrön, ca 2,25 dl
- 2 msk olivolja
- 1/2 kopp vatten, ca 1 dl
Ät med raw food bröd till, exempelvis lökbröd.
Sedan sallad, tomater, avokao mm.
Mixa linfrön och solrosfrön i mixer till mjöl. Blanda sedan med övriga finhackade ingredienser i en bunke.Forma till burgare. Torka i torkugn.

Dessa raw food burgare bjöd Patrik på en gång!

Dessa raw food burgare bjöd jag på en gång i Falun! Supergott! Isbergssalladsblad istället för hamburgerbröd!

De var supergoda. Blandat recept från Mimi Kirk och Brandi Rollins.
MIMI KIRKS "HEMLIGA" DRESSING
- 1 kopp cashew, ca 2,5 dl
- 5-6 halverade soltorkade tomater, blötlagda
- 3 msk pressad citron
- 1 msk stenmalen senap eller senapsfrön
- Havssalt
- 1/4 lök, finhackad
- 1 stjälk selleri, finhackad
Mixa alla ingredienser släta förutom lök och selleri. Rör i de finhackade grönsakerna i den mixade såsen. Låt stå kallt i kylskåpet i en stängd burk ett tag eller över natten.
Kommentarer
Trackback