Välkommen till min nya blogg om rawfood mm!
HEJ OCH VÄLKOMMEN!
Här kommer jag skriva lite om Raw Food bland annat! Det är ett av mina intressen, även om jag inte är supernyttig och äter det själv riktigt till 100%.
Raw Food, råkost, blir lyckligtvis mer och mer populärt här i Sverige! Fler produkter och ingredienser finns att köpa på marknaden. Folk blir mer medvetna vad de stoppar i sig! Många märker att de mår mycket bättre av att äta mer raw food. Det är naturligt. Många väljer ekologiska grönsaker. Enormt intressant att lyssna på kroppen och se hur man mår av att bara ändra sin kost åt det ena eller andra hållet. De flesta som äter raw food fullt ut är veganer. Men flera äter till viss del raw food och inte till 100%. Att lägga till mer raw food till sin kost och mindre av lagad mat kan höja livskvaliteten och hälsan! Kanske plocka bort några livsmedel såsom mjölkprodukter och gluten.
Längtar tills flera raw food restauranger och caféer öppnar! Kul att fler börjar intressera sig för raw food! Utbudet blir bara större och större.
VAD ÄR RAW FOOD?
Raw food är mat som man inte hettar över cirka 40 grader och består bland annat av sallader, grönsaker, avokado, frukt, nötter, groddar och alger med mera. Vitaminer och enzymer bevaras i maten då det inte förstörs genom uppvärmning. Enzymer behöver man för att bryta ned maten och höja näringsupptaget.
Många nu för tiden har för lågt pH-värde i kroppen och det kan balanseras upp genom att äta livsmedel med högt pH. När maten tillagas, kokas och steks sjunker vanligtvis pH-värdet. Det finns pH-stickor att köpa på exempelvis apoteket eller på nätet för att kolla sitt pH-värde. Med dem kan man på morgonen innan man äter frukost kolla sitt pH i saliv eller urin. Bör ligga runt pH 7. Vissa som haft obotlig cancer och läkarna gett upp har själva sedan genom att äta sig till ett högre pH-värde blivit kvitt cancern! Intressant!
Vegetables Alfalfa Grass +29.3 Asparagus +1.3 Barley Grass +28.1 Broccoli +14.4 Brussels Sprouts +0.5 Cabbage Lettuce, Fresh +14.1 Cauliflower +3.1 Cayenne Pepper +18.8 Celery +13.3 Chives +8.3 Comfrey +1.5 Cucumber, Fresh +31.5 Dandelion +22.7 Dog Grass +22.6 Endive, Fresh +14.5 French Cut Green Beans +11.2 Garlic +13.2 Green Cabbage December Harvest +4.0 Green Cabbage, March Harvest +2.0 Kamut Grass +27.6 Lamb's Lettuce +4.8 Leeks (Bulbs) +7.2 Lettuce +2.2 Onion +3.0 Peas, Fresh +5.1 Peas, Ripe +0.5 Red Cabbage +6.3 Rhubarb Stalks +6.3 Savoy Cabbage +4.5 Shave Grass +21.7 Sorrel +11.5 Soy Sprouts +29.5 Spinach (Other Than March) +13.1 Spinach, March Harvest +8.0 Sprouted Chia Seeds +28.5 Sprouted Radish Seeds +28.4 Straw Grass +21.4 Watercress +7.7 Wheat Grass +33.8 White Cabbage +3.3 Zucchini +5.7
Root Vegetables Beet +11.3 Carrot +9.5 Horseradish +6.8 Kohlrabi +5.1 Potatoes +2.0 Red Radish +16.7 Rutabaga +3.1 Summer Black Radish +39.4 Turnip +8.0 White Radish (Spring) +3.1
Fruits Avocado (Protein) +15.6 Fresh Lemon +9.9 Limes +8.2 Tomato +13.6
Non-Stored Organic Grains And Legumes Buckwheat Groats +0.5 Granulated Soy (Cooked Ground Soy Beans) +12.8 Lentils +0.6 Lima Beans +12.0 Quinoa + Soy Flour +2.5 Soy Lecithin (Pure) +38.0 Soy Nuts (soaked Soy Beans, Then Air Dried) +26.5 Soybeans, Fresh +12.0 Spelt +0.5 Tofu +3.2 White Beans (Navy Beans) +12.1
Nuts Almonds +3.6 Brazil Nuts +0.5
Seeds Caraway Seeds +2.3 Cumin Seeds +1.1 Fennel Seeds +1.3 Flax Seeds +1.3 Pumpkin Seeds +5.6 Sesame Seeds +0.5 Sunflower Seeds +5.4 Wheat Kernel +11.4
Fats (Fresh, Cold-Pressed Oils) Borage Oil +3.2 Evening Primrose Oil +4.1 Flax Seed Oil +3.5 Marine Lipids +4.7 Olive Oil +1.0
Meat, Poultry, And Fish Beef -34.5 Chicken (to -22) -18.0 Eggs (to -22) Liver -3.0 Ocean Fish -20.0 Organ Meats -3.0 Oysters -5.0 Pork -38.0 Veal -35.0
Milk And Milk Products Buttermilk +1.3 Cream -3.9 Hard Cheese -18.1 Homogenized Milk -1.0 Quark -17.3
Bread, Biscuits (Stored Grains/Risen Dough) Rye Bread -2.5 White Biscuit -6.5 White Bread -10.0 Whole-Grain Bread -4.5 Whole-Meal Bread -6.5
Nuts Cashews -9.3 Peanuts -12.8 Pistachios -16.6
Fats Butter -3.9 Corn Oil -6.5 Margarine -7.5
Sweets Artificial Sweetners -26.5 Barley Malt Syrup -9.3 Beet Sugar -15.1 Brown Rice Syrup -8.7 Chocolate -24.6 Dr. Bronner's Barley Dried Sugar Cane Juice -18.0 Fructose -9.5 Honey -7.6 Malt Sweetener -9.8 Milk Sugar -9.4 Molasses -14.6 Turbinado Sugar -9.5 White Sugar -17.6
Condiments Ketchup -12.4 Mayonaise -12.5 Mustard -19.2 Soy Sauce -36.2 Vinegar -39.4
Beverages Beer -26.8 Coffee -25.1 Fruit Juice Sweetened Fruit Juice, Packaged, Natural -8.7 Liquor -38.7 Tea (Black) -27.1 Wine -16.4
Miscellaneous Canned Foods Microwaved Foods Processed Foods
DESSA LIVSMEDEL BÖR DU INTE ÄTA SÅ MYCKET AV
Foods you should only consume moderately
Fruits (In Season, For Cleansing Only Or With Moderation) Apples -8,5 Apricot -9.5 Banana, Ripe -10.1 Bananna, Unripe +4.8 Black Currant -6.1 Blueberry -5.3 Cantaloupe -2.5 Cherry, Sour +3.5 Cherry, Sweet -3.6 Coconut, Fresh +0.5 Cranberry -7.0 Currant -8.2 Date -4.7 Fig Juice Powder -2.4 Gooseberry, Ripe -7.7 Grape, Ripe -7.6 Grapefruit -1.7 Italian Plum -4.9 Mandarin Orange -11.5 Mango -8.7 Orange -9.2 Papaya -9.4 Peach -9.7 Pear -9.9 Pineapple -12.6 Rasperry -5.1 Red Currant -2.4 Rose Hips -15.5 Strawberry -5.4 Tangerine -8.5 Watermelon -1.0 Yellow Plum -4.9
Non-Stored Grains Brown Rice -12.5 Wheat -10.1
Nuts Hazelnuts -2.0 Macadamia Nuts -3.2 Walnuts -8.0
Fish Fresh Water Fish -11.8
Fats Coconut Milk -1.5 Sunflower Oil -6.7
Proteiner. Allt protein måste inte komma från kött. Nötter, frön, alger, groddar, mörkgröna blad och superfood innehåller en stor andel proteiner som även är av bättre kvalitet.
Lycka till med din nya blogg!